MA-PE BAU HOLZ Kft. fejlesztési projektje 2022

 

A MA-PE-BAU HOLZ Kft. a GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-01103 számú benyújtott pályázata támogató döntést kapott. A vállalkozás a projekt keretein belül beszerezett eszközök segítségével kapacitás- és technológiai fejlesztést ért el. Az elnyert támogatás összege: 7 870 013 forint. A projektet 2022.06.27-én fejezte be.

 

A MA-PE-BAU HOLZ Kft jelen projekt megvalósításával technológia fejlesztést ért el. A beszerezett eszközök segítségével a vevői körének bővítésére, valamint meglévő ügyfelei teljes körű kiszolgálásával elégedettségük növekedésére tett szert. Ezzel piaci helyzetét erősítette, megrendelés állományát növelte. A vállalkozás olyan eszközöket szerzett be, amelyekkel ezidáig nem rendelkezett.

 

Az akkumulátorral működő eszközök nagy fejlődést hoztak a cég életében, hisz ezekkel villamos vezetéktől távol eső helyeken is könnyen használhatóak. Az építkezések során gyakran van olyan helyzet, hogy még nincs bekötve az áram, ilyen helyzetekben ezek az eszközök sokkal gördülékenyebb munkavégzést tesznek lehetővé, mert ezek nélkül csak aggregátorral lehet az elektromos eszközöket használni, ami nem minden körülmény között lehetséges. A Makita Corporation gyártó termékeit részesíti a cég előnyben, amelyek amellett, hogy árban költséghatékonyak, ugyanolyan szabványú akkumulátorral működnek, így folyamatosan tudják cserélni az akkumulátoron az eszközöket, nem kell várni a töltésre, addig nem áll a munkafolyamat. Ezen eszközök:

 

 • DLS600Z Akkus gérvágó géptest és LS003GZ01 Akkus gérvágó: beltéri ajtó lécek, párkányok levágására használatos az építkezésen. Ékeket vágnak vele. Nagyobb teljesítményű, nagyobb lappal dolgozik, korszerűbb, mint az eddigi eszközök. Hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé.
 • DLW140PT2 Akkus gyorsdaraboló: előnye, hogy kisebb, könnyebb, nehezebben elérhető helyek könnyebben megközelíthetőek, mint más gyorsdarabolóval. Redőny lábakat és beltéri ajtó léceket vágnak vele az építkezés során.
 • DUC353PG2 akkus láncfűrész: ajtók alá alátétek, vastagabb fák vágása. Előnye, hogy nem kell hozzá üzemanyag vagy áram, mint más láncfűrészek esetén.
 • DTM51RTJX4 Akkus multifunkciós gép MAKPAC kofferben: beltéri ajtók és parkettaszegélyek vágása. Nehezen elérhető helyeket lehet vele elérni a különböző fejeknek köszönhetően. Számos tevékenység végezhető vele az építkezés során a multifunkciós jellege miatt.

 

Másik nagy újítás a szénkefementes eszközök:

DF001GM201 Akkus szénkefementes fúró-csavarbehajtó MAKPAC kofferben, HR001GM204 Akkus szénkefementes fúró-vésőkalapács SDS-Plus, MAKPAC kofferben, DUT130RTE Szénkefementes akkus keverőgép, JR001GM201 Akkus szénkefementes orrfűrész, GA026GM201 Akkus szénkefementes sarokcsiszoló, TD001GM201 Akkus szénkefementes ütvecsavarozó MAKPAC kofferben: ezek szénkefementes termékek, nagyobb az élettartama, mint a hagyományos eszközöknek. Az épületek építése során számos tevékenységre használhatóak. Az építkezések során adódnak olyan helyzetek, ahol szénkefementes eszközökkel biztonságosabban lehet elvégezni a munkát. Részletesebben a szénkefementes eszközök:

 

 • DF001GM201 Akkus szénkefementes fúró-csavarbehajtó MAKPAC kofferben: az építkezés során mindennapos használati eszköz. Minden féle csavarozáshoz használatos.
 • HR001GM204 Akkus szénkefementes fúró-vésőkalapács SDS-Plus, MAKPAC kofferben: építkezés során betonba, kemény falba furat vágása, kiállások helyének kialakítására használják többek között. Olyan esetekben, ahol kemény falban kell kialakítani lyukakat, réseket.
 • DUT130RTE Szénkefementes akkus keverőgép: a falak festéséhez festék kikeverése, ezen kívül habarcsot, vakolatot kevernek ki vele a külső homlokzat vakolásához, szigeteléséhez. De akár gipszet is, vagy tapétapasztát is tudnak vele kikeverni.
 • R001GM201 Akkus szénkefementes orrfűrész: fa, fém, műanyag vágására, darabolására használják. Tehát pl. akár ajtótokok vágásához, csövek vágásához használható az építkezés során.
 • GA026GM201 Akkus szénkefementes sarokcsiszoló: nehezen elérhető felületek, fal egyenetlenségek kiegyenlítése, sarkok csiszolása, ajtó- ablaknyílások végső alakítása. A kis géptestnek és a könnyű súlynak köszönhetően nagyon sok munkafolyamatnál használható.
 • TD001GM201 Akkus szénkefementes ütvecsavarozó MAKPAC kofferben: szintén egy mindennapi használati eszköz az építkezés során. Pl. nyílászárók beépítésénél, rögzítésnél, ajtótokok rögzítésénél használják.

 

További eszközök:

 

 • DSL800RTEU Akkus teleszkópos falcsiszoló zsiráf: létra nélküli falcsiszolást tesz lehetővé a teleszkópos csövének köszönhetően. Nem kell állványt felállítani. Kevesebb a sérülés veszélye. Hozzá köthető porszívó, növeli az egészségvédelmet, mert kevesebb por kerül a levegőbe
 • HM1307C Bontókalapács kofferben: betonfeltöréshez, falak kiszedéséhez, tégla bontásához. Az építkezés során gyakori, hogy a megrendelő meggondolja magát és mégis máshova szeretne egy falat vagy éppenséggel később csatlakozik be egy építkezésbe és az az ő igényeihez alakítják a kialakítást a lehetőségekhez képest.
 • PROTEC Alumínium gurulóállvány: könnyű az alumínium szerkezetnek és a görgőknek köszönhetően. Bel és kültéren is használható nyílászárók szerelésekor és gipszkarton szerelésekor, hőszigetelő rendszerek felrakásakor használatos.
 • FESTOOL CTM 36 E elszívómobil/porszívó: hozzá van kötve a gérvágóhoz és fűrészgépekhez, így az azokból kiáramló port felszívja és nem tömíti el az eszközöket, és növeli az élettartamukat. Mindemelett a környezetében dolgozók egészségét is óvja.
 • WAGNER SuperFinish 23 Pro airless festékszóró rendszer: szépen egyenletesen viszi fel a festéket szórás segítségével. Gyorsabb és precízebb munkavégzést tesz lehetővé. Külső homlokzat festésekor is nagyon hasznos.
 • BOSCH GRL 300 HVG Forgólézer tartozékokkal: pontosan be tudják mérni az egyenetlenségeket padlón, falon, mennyezeten, így magasabb minőségű munka végezhető. Időtálló, egyszerűen, kezelhető, kül-, és beltéren egyaránt használható. Pontosabb, mint a kézi mérőműszerek. Pontos fal és nyílászáró méreteket lehet mérni. Métervonalakat lehet vele felvinni. A modern és pontos munkavégzéshez elengedhetetlen. Például laminált padló lerakásakor könnyen észlelhetők a talaj hibái, ennek hiányában az ilyeneket nehezen lehet észre venni és korrigálni.
 • MASTER B70 Gázolajos hőlégfúvó: lehetővé teszi a téli munkavégzést is így nincs kieső idő. Felmelegíti a helyiségben a levegőt kiépített fűtési rendszer nélkül.
 • METABO KT 18 LTX 66 BL SET Akkus merülőfűrész szett: beltéri ajtók levágására használható, vezetősín segítségével nagyon pontos vágást tesz lehetővé. Dinamikus forma, könnyű kezelhetőség. Széles tartományban állítható vágásmélység. Porszívó csatlakoztatható. Nem melegszik, szénkefe nélküli motorral szerelt, nincs szikra a szénkefék hiánya miatt.
 • METABO POWER 280-20 W OF Olajmentes kompresszor: a sűrített levegővel való tisztításhoz lenne rá szükség, emellett parketta szegélyezéshez és léghajtásos gépek ellátásához is használható.
 • EUROKOMAX Polisztirolvágó F44: polisztirol vágása. Hőszigetelt táblák vágása amit főleg homlokzat szigeteléséhez használunk.
 • Husqvarna Z242F fűnyíró traktor: van rajta vonószem, ezáltal alkalmas anyagmozgatásra. A cég azért választotta ezt, hisz ez a traktor jóval olcsóbb más anyagmozgató traktorokhoz viszonyítva. Nem utolsó sorban befér a teherautóba, így könnyen szállítható az építkezésekre.
 • Master DH 92 ipari párátlanító: meggyorsítja a falak száradását, így a kieső idő csökkenthető, a falak festése vagy tapétázása előtt különösen hasznos. Megelőzhető vele a későbbi penészedés.
 • Demandy Raklapemelő béka: nehéz építőanyagok és nyílászárók emelése, raklapos anyagok mozgatása.

 

 

Számítástechnikai eszközök:

 

Információtechnológia fejlesztéseket is megvalósítottak.

Modern informatika eszközökkel jobb kép alakulhat ki a cégről az ügyfelek körében, jobb ügyfélkapcsolatokat lehet kialakítani. Be kívánunk szerezni tabletet és mobiltelefont is, méghozzá Android és IOS operációs rendszerekkel is. Egyrészt van olyan szoftver, ami nem minden operációs rendszerhez van meg, másrészt más dokumentumformátumot kezelnek natívan az operációs rendszerek, és ügyfelekkel való kapcsolattartáskor előny azt, ha az ügyfél által használt operációs rendszerrel megegyező programokkal kezeljük a kapcsolattartáshoz, tervezéshez használt dokumentumokat. Ezek az eszközök:

 • Dell Lattitude 15 5520 laptop, Intel Core i7-1185G7, 15,6 “, 16 GB RAM, 512 GB SSD, intel Iris Xe, Win 10, szürke: a modern laptop elengedhetetlen, a folyamatosan frissülő szoftverek egyre erősebb hardvereket követelnek, ezzel a géppel az általunk használni kívánt szoftverek hosszabb távon is működnek majd. A szokásos irodai feladatok elvégzésén túl a mobil munkavégzést is segíti, mert szemben egy asztali géppel, el lehet vinni az építkezésre, ügyféllel való tárgyaláshoz.
 • LG 27UP650-W, Monitor, IPS, 27″, 4K UHD, 3840×2160, 5ms, VESA DisplayHDR 400, AMD Freesync, HDMI, DisplayPort, Pivot: tervezési munkáknál a külső monitor sokkal hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé. De sok szokásos irodai munkafolyamat is hatékonyabban végezhető, mint egyedül a laptop kijelzőjén. Az irodában a vevőkkel való tárgyalást is hatékonyabbá teszi.
 • Samsung Galaxy Tab S8 Ultra SM-X900, 128GB, Wi-Fi tablet, Grafit: vannak olyan szoftverek, amelyek csak androidon elérhetőek, és ezért egy jó android operációs rendszerrel felszerelt tabletre van szükség. Főleg a terepen az ügyféllel egyeztetéshez.
 • Samsung Galaxy S22 Ultra 5G Mobiltelefon, Kártyafüggetlen, Dual SIM, 128GB, Fantomfekete, ügyféllel való kapcsolattartáshoz. Továbbá a telefon biztosítja az internet kapcsolatot az androidos tabletnek, ahol máskép ez nem lehetséges.
 • iPad Pro 12,9″ (5th gen.) tablet, 256GB memória, Wi-Fi, Ezüst: vannak olyan szoftverek, amelyek csak IOS operációs rendszeren vannak meg, vagy az ügyfelek használnak csak ilyen operációs rendszert, ezért a kapcsolattartáskor küldött natív dokumentumformátumok előnyt élveznek. A beszerzendő informatikai eszközök közül az ipadek a hozzá kapcsolt telefonnal a tervezés felmérés folyamatát könnyítik meg, mivel az ipaden rögzített terveket könnyen lehet módosítani a papíros változattal.
 • iPhone 13 Pro Mobiltelefonok, Kártyafüggetlen, 256GB, 5G, ezüst: ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz, de ezzel is lehet dokumentumokat, fotókat készíteni, ezenkívül ez a telefon biztosítja a mobil internetkapcsolatot a wifis ipadnek, ha az máskép nem lehetséges.